T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HAKKARİ / ŞEMDİNLİ - Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

PROJENİN GEREKÇESİ

Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Öğrenciler yaşamlarında tek başına çözemeyeceği sorunlarla karşılaşır. Çözüm getirmekte zorlanırlar. Akademik başarı planlı çalışmayı gerektirir. Eğitim öğretim sürecinde destek almaları ve yönlendirilmeleri gerekir. Aynı durumları yaşamış ve tecrübe edinmiş kişiler tarafından başarıya ulaşmaları noktasında doğru plan ve yöntemleri öğrenmeleri gerekir. Bu bağlamda öğrenci ve öğretmen arasındaki plan, yöntem ve teknik aktarımını "Öğrenci Koçlığu" projesiyle daha da artırmak planlanmaktadır.

PROJENİN HEDEFLERİ

1.      Öğrencilerimizin planlı, disiplinli ve düzenli çalışmalarını sağlamak.

2.      Öğrencilerimizin sınav motivasyonlarını arttırmak.

3.      Öğretmenlerimizin farkındalığını arttırıp LGS ve YKS’nin öğrencilerimiz için büyük önem arz ettiğini anlamalarına yardım etmek.

4.      Öğretmenler ile zümre toplantılarında bir araya gelerek okulların genel durumunu değerlendirmek, yapılabilecekler hakkında fikir alışverişi sağlamak.

5.      İlçe geneli yapılan aylık denemeler ile toplam net sayısını arttırmak.

6.      Öğrencilerin ilçe geneline göre durumunu belirleyerek onların, daha geniş bir örneklem grubunda daha güvenilir ve geçerli sonuçlarını görmelerini sağlamak.

7.      Öğrencilerin eksik olduğu konu ve kazanımları tespit edip telafi eğitimleri gerçekleştirmek.

8.      Nihai hedef, öğrencilerin hem akademik başarılarını artırmak hem de onlara eğitim öğretim hayatlarında yalnız olmadıklarını, bizler için değerli olduklarını hissettirmek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.04.2024 - Güncelleme: 28.04.2024 17:23 - Görüntülenme: 9
  Beğen | 0  kişi beğendi